0LH thermostaat

De intelligente regeling voor vloerverwarming met radiatoren. Eenvoudige bediening, voor jong tot oud begrijpelijk. Bespaard wel echt energie!

Voorbeeld 0LH regeling

Deze regeling is geschikt voor woningen met zowel vloerverwarming als radiatoren.

Ze is zo eenvoudig dat de gehele gebruiksaanwijzing niet meer dan een half A4tje beslaat!

De regeling regelt de temperatuur in elke kamer apart. Bepaal zelf hoe warm je het in een ruimte wilt hebben. De 0LH regeling zorgt dat dit snel en energiezuinig gebeurt.

Meer informatie over de 0LH regeling

Probleemstelling

Bij moderne huizen, zeker in geval van vloerverwarming in de woonkamer, kan er in andere ruimtes vaak een koude probleem ontstaan. Door traagheid- en grote massa van een vloerverwarming zal er een vrij constante temperatuur in de woonkamer ontstaan waardoor de aanvoer temperatuur van CV water laag zal zijn. Vertrekken in de rest van het huis kunnen daardoor soms onvoldoende warm water aangevoerd krijgen naar de radiatoren.

Werking van 0LH systeem

Door de temperatuur van het CV water kunstmatig te vergroten kunnen de radiatoren in de rest van het huis snel opwarmen. De woonkamer thermostaat wordt -tijdelijk- genegeerd, een signaal wordt naar de ketel gestuurd om het CV water verder te verwarmen en ventiel dat water naar de woonkamer voert wordt gesloten. De activering van dit systeem gebeurd door simpelweg op een knop te drukken!

Voordeel van 0LH regeling

Doordat nu de temeratuur van het CV water voor de radiatoren tijdelijk sterk wordt verhoogd zijn de desbetreffende ruimtes dmv thermostaat knoppen in te stellen op een gewenste waarde. Het wordt daardoor snel comfortabel in die ruimtes. Na ca. 30 minuten wordt de woonkamer thermostaat weer maatgevend. De temperatuur van CV water zal dan zakken, maar is daarna voldoende om ook de andere ruimtes op temperatuur te houden.